
برنامه های درس تحلیل سازه ها
برنامه های درس تحلیل سازه ها شامل موارد زیر است:
دروس استاتیک و تحلیل سازه ها از مهمترین دروس مهندسی عمران و مکانیک هستن. در واقع این دروس پایه خیلی از دروس دیگه مهندسی عمران و مکانیک محسوب میشن. آنالیز تیر از جمله تحلیل های پر کاربرد این دروس به حساب میاد که مورد علاقه بسیاری از طراحان سوال هست. این برنامه مناسب برای رشته مهندسی مکانیک و عمران، دروس: استاتیک، تحلیل سازه ها، سازه های فولادی، انواع پروژه های ساختمانی درسی و اجرایی و به خصوص آزمون نظام مهندسی است. این برنامه علاوه بر اینکه برای امتحانات مقطع کارشناسی مناسب است، بسیاری از فارغ التحصیلان مهندسی عمران و مکانیک در امتحانات نظارت و محاسبات و اجرای نظام مهندسی (ورود به حرفه مهندسان) از اون بهره میبرن و استفاده میکنن. این برنامه بری ماشین حساب کلاسپد (ClassPad) نوشته شده است.
برنامه قادر به محاسبه نیروهای عکس العمل تکیه گاهی و رسم نمودارهای برش و خمش و همچنین محاسبه خیز و شیب تیرهای متداول میباشد. این برنامه فرمولهای محاسباتی را به کاربر ارائه میکنه و قادره برش و لنگر و خیز هر نقطه رو بر اون اساس محاسبه کنه. از جمله تیرهایی که این برنامه به آنالیز اونا میپردازه: تیر دو سر مفصل با بار متمرکز، تیر دو سر مفصل با بار گسترده، تیر طره با بار متمرکز، تیر طره با بار گسترده، تیر طره با لنگر متمرکز، تیر دو سر گیردار با بار متمرکز، تیر دو سر گیردار با بار گسترده، تیر دو سر مفصل با لنگر متمرکز، تیر یک سر گیردار یک سر مفصل با لنگر متمرکز، تیر یک سر برش آزاد یک سر مفصل با لنگر متمرکز و همچنین ترکیب حالات مختلف میباشد. با استفاده از این برنامه و روش تغییر شکل سازگار هر سازه نامعینی رو میشه با حذف قیود اضافی یا همون قیودی که مازاد بر حداقل تعدا لازم برای تعادل ایستایی سازه است، به یک سازه معین و پایدار تبدیل کرد و به راحتی با استفاده از اصل جمع آثار قوا به تحلیل تیر نامعین پرداخت. این برنامه قابلیت اینو داره که تمام جوابها رو به صورت پارامتری یا به صورت عددی ارائه بده که یکی از مزایای عمده این برنامه محسوب میشه. یعنی هم میتونی مقدار نیرو رو بدی (مثلا 2 تن) و هم میتونی خود پارامتر P یا M یا q رو بدی و برحسب E و I خیز و شیب تیر رو هم بدست بیاری.
این برنامه زمانبر ترین برنامه ای بوده که تا حالا نوشتم. گرافیکی کردنش خیلی وقت برد که البته به زحمتش می ارزه. این یکی از پر کاربرد ترین برنامه های مورد استفاده مهندسان عمران و مکانیک هستش چراکه در دروس زیادی با آنالیز تیر مواجه خواهید شد. تقریبا همه فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران برای گرفتن پروانه اشتغالشون مجبورن آزمون نظام مهندسی رو بگذرونن و خیلیا هم برای ارتقا پایشون مجبورن چند بار دیگه امتحان بدن و توی همه این امتحانا، چه نظارت و چه محاسبات و حتی آزمون اجرا بحث تحلیل سازه ها هست و آنالیز تیر یکی از قسمتهای مهم تحلیل سازه به شمار میره. بنا بر این یکی از برنامه های پر کاربرد رشته مهندسی عمران و مکانیک به حساب میاد.
این برنامه 13 نوع از تیرهای متداول رو آنالیز میکنه و بقیه تیرها رو میشه از ترکیب این تیرها به راحتی با استفاده از اصل سوپرپوزیشن یا همون جمع آثار قوا بدست آورد. این برنامه فرمولهای محاسبه نمودار برش، خمش و خیز تیر رو میده و از اونجایی که فرمول خیز رو داری، میتونی فرمول سختی تیر رو هم به راحتی با در نظر گرفتن نیروی واحد، فرمول سختی تیر رو هم بدست بیاریم. یعنی توی همون فرمول جا به جایی یا خیز تیر اگه نیروی واحد و یا ممان واحد قرار بدیم و فرمول رو معکوس کنیم میشه فرمول سختی تیر. حالا توی آموزشها بهش میرسیم. سری اول آموزشها رو به صورت پارامتری حل میکنم تا با محیط برنامه آشنا بشین. سری بعدیش مربوط به سوالات آزمون نظام مهندسی میشه که به کمک این برنامه به محاسبه اونا میپردازیم.
دیدگاهها
سلام
کافیه یه کتاب تحلیل استاتیکی سازه رو بررسی کنین. چیز پیچیده ای نیست میتونین وضعیت بارگذاری یه تیر رو به دو یا چند وضعیت راحتتر تقسیم کنین. مثالشم که اینجا هست.
موفق باشید
با سلام
اگه یه سر به بخش پرسش و پاسخهای متداول بزنین، هم این سوال و هم خیلی سوالات دیگه رو جوابشونو دادیم. باز هم اگه سوالی بود اونجا مطرح کنین در خدمتتوم هستیم.
موفق باشین
چطور میشه این نرم افزارها رو تهیه کنم؟
ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
متاسفانه مشخص نیست کدام سوال رو میگین ولی اگه ذهن شما اینقدر قوی هست که تمام فرمولها رو حفظ کنه و توی به کار بردنش خطا نداشته باشه یعنی خدای نکرده اشتباه محاسباتی نداشته باشین آره به این برنامه نیازی ندارین!
دستی هم حل کنی زودتر از این مراحل تموم میشه.
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا