برنامه های درس سازه های فولادی
برنامه های درس سازه های بتن مسلح شامل موارد زیر است:
درس سازههای فولادی از مهمترین دروس مهندسی عمران به شمار میاد. در واقع این درس از جمله مهمترین درسهای کاربردی در حرفه مهندسی عمران، چه در طراحی و چه در اجرا هست. محاسبات درس سازه های فولادی به روشهای مقاومت نهایی (و تنش مجاز) انجام میشه. اعضای فشاری از جمله پر کاربردترین اعضای ساختمانها هستند که ستونها رایج ترین اعضای فشاری هستند. به دلیل لاغری مقاطع فشاری، ممکن است این اهضا قبل از آنکه تنشهایشان به تنش تسلیم برسد، خرابی در آنها رخ دهد. در این اعضای فشاری بایستی علاوه معیار مقاومت، معیار پایداری هم مورد بررسی قرار بگیره که کنترل پدیده کمانش یکی از مهمترین کنترلهای پایداری اعضای فشاری محسوب میشه. برای محاسبه بار کمانشی ستونها بایستی یک ضریبی (K) از طول ستون رو در فرمول مربوطه قرار داد. در واقع پیدا کردن این ضریب اصل کار محاسبه بار بحرانی کمانشی هست. این برنامه کمک میکنه که با سرعت و دقت بالا ضریب طول مؤثر ستون (K) رو در شرایط تکیه گاهی ایدهآل و شرایطی که ستون به عنوان عضوی از قاب قرار دارد بدست بیاری. این برنامه علاوه بر اینکه برای دانشجویان مهندسی عمران مناسب است، بسیاری از فارغ التحصیلان مهندسی عمران در امتحانات نظارت و محاسبات و اجرای نظام مهندسی (ورود به حرفه مهندسان) هم از اون بهره میبرن و استفاده میکنن. این برنامه برای ماشین حساب سری کلاسپد (ClassPad) نوشته شده است.
این برنامه ضریب طول مؤثر ستون (K) رو با توجه به شرایط ستون در سازه محاسبه میکند. این برنامه شرایط زیر را برای محاسبه ضریب طول مؤثر ستون (K) در نظر میگیرد:
• ضریب طول مؤثر ستونهای با شرایط تکیه گاهی ایدهآل
• ضریب طول مؤثر ستونهای قرار گرفته در قابهای مهار شده
• ضریب طول مؤثر ستونهای قرار گرفته در قابهای مهار نشده
این برنامه بر اساس آیین نامه مبحث دهم مقررات ملی ایران (ویرایش سال 1392) نوشته شده و علاوه بر اینکه فرمول محاسبات ضریب طول مؤثر رو نمایش میده، مقادیر هر بخش از فرمول رو به صورت جداگانه ارائه میکنه تا علاوه بر اینکه روند حل رو به صورت گام به گام پیش ببره، کاربر رو هم در طی مراحل در جریان میذاره تا در صورت لزوم برای امتحانات تشریحی مورد استفاده قرار بگیره. تقریبا همه فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران برای گرفتن پروانه اشتغالشون مجبورن آزمون نظام مهندسی رو بگذرونن و خیلیا هم برای ارتقا پایشون مجبورن چند بار دیگه امتحان بدن و توی همه این امتحانا، چه نظارت و چه محاسبات و حتی آزمون اجرا بحث سازههای فولادی هست و محاسبات مربوط به شرایط فشردگی مقطع فولادی از جمله مباحث مورد علاقه طراحان سوال این آزمونها هستش که محاسبه شرایط فشردگی از جمله محاسبات پایه و اساسی ولی طولانی و وقت گیر این محاسبات هست. مهمترین ویژگی این برنامه فراهم آوردن شرایطی برای کاربر هستش که سرعت و دقت محاسباتش رو به نحو فوقالعادهای بالا میره. این برنامه یکی از برنامه های پر کاربرد رشته مهندسی عمران به حساب میاد.
این برنامه در ماشین حساب با نام Kaa نامگذاری شده که معرف پارامتر ضریب طول مؤثر عضو فشاری هستش. این برنامه کمک بسیار زیادی در محاسبات طولانی مربوط به ستونهای واقع در قابها خواهد کرد، چراکه با حل گام به گام مسئله و راهنمایی هایی که حین انجام محاسبات به کاربر میکنه، از اشتباهات احتمالی جلوگیری میکنه. این برنامه قابلیت محاسبه پارامتریک مسائل ضرایب طول مؤثر ستونها را نیز دارا میباشد. یعنی میتوانید ممان اینرسی یا مدول الاستیسیته را به صورت پارامتریک (E, I, ...) به برنامه وارد کنی و جواب رو هم به صورت پارامتریک بگیری.