آموزش برنامه ترکیب بارهای حالتهای حدی مقاومت در طراحی ساختمانهای فولادی
در این مطلب
توضیحات :
* این برنامه به درد چه کسایی میخوره؟
درس بارگذاری از مهمترین دروس مهندسی عمران است. این برنامه مناسب برای رشته مهندسی عمران، دروس: بارگذاری، انواع پروژه های ساختمانی درسی و اجرایی و به خصوص آزمون نظام مهندسی است. این برنامه علاوه بر اینکه برای امتحانات مقطع کارشناسی مناسب است، بسیاری از فارغ التحصیلان مهندسی عمران در امتحانات نظارت و محاسبات نظام مهندسی (ورود به حرفه مهندسان) از اون بهره میبرن و استفاده میکنن. توی محاسبات ساختمان هم عملا به کار میاد چون باید قوانین نظام مهندسی رو رعایت کنی. پس یه برنامه ایه که یک عمر به کارت میاد. درس سازههای بتن مسلح از مهمترین دروس مهندسی عمران به شمار میاد. در واقع این درس از جمله مهمترین دروس کاربردی در حرفه مهندسی عمران، چه در طراحی و چه در اجرا هست. توی امور محاسباتی امکان نداره با ترکیبات مختلف بارگذاری سر و کار نداشته باشی. همونطور که میدونی محاسبات مربوط به سازه های فولادی بر اساس روش حالت حدی مقاومت هستش که برای پیدا کردن نیروهای وارد به سازه باید از ترکیبات مختلف بارگذاری به روش مقاومت نهایی استفاده کرد. این برنامه علاوه بر اینکه برای امتحانات مقطع کارشناسی در دروس سازه های فولادی و سازه های غیر از سازه های بتنی مثل سازه های چوبی مناسب است، بسیاری از فارغ التحصیلان مهندسی عمران در امتحانات نظارت و محاسبات و اجرای نظام مهندسی (ورود به حرفه مهندسان) از اون بهره میبرن و استفاده میکنن. این برنامه برای ماشین حسابهای سری کلاسپد (ClassPad) نوشته شده است.
* این برنامه چه کارایی میتونه بکنه؟
همونطور که اطلاع دارین از سال 1392 آیین نامه بارگذاری ساختمان تغییر کرد و بارهای جدیدی رو باید در ترکیبات بارگذاری لحاظ کرد. برنامه قادر به محاسبه ترکیبات مختلف بارگذاری به روش مقاومت نهایی شامل بارهای مرده، زنده، زلزله، باد، سیل، باران، برف، باد وارد بر یخ، فشار خاک و آب، نشست تکیهگاهی و خزش و ... میباشد. ترکیبات بارگذاری جدید بیش از 70 حالت مختلف رو شامل میشه و اگه بخوای کلیه ضوابط رو در نظر بگیری بیش از 300 حالت رو شامل میشه که اگه بخوای دستی حسابش کنی علاوه بر اینکه ممکنه توی محاسباتت اشتباه کنی، وقت خیلی زیادی هم ازت میبره که با این برنامه به راحتی و به سرعت میتونی انجامش بدی. این برنامه تمام حالات مختلف ترکیبات بار مبنا، ترکیبات بارهای شامل سیل و بار یخ جوی و همچنین بارهای خودکرنشی رو لحاظ میکنه و همراه با ارائه روابط مربوطه بحرانیترین ترکیب بار رو برای شما در شرایط بار مثبت و منفی براتون مشخص میکنه.
* این برنامه ویژگی خاصی هم داره؟
این برنامه بر اساس آیین نامه مبحث ششم مقررات ملی ایران سال 1392 نوشته شده و علاوه بر اینکه فرمول ترکیبات رو نمایش میده، با وارد کردن هر بار، محاسبات مربوط به اون بارها انجام میشه تا از اتلاف وقت کاربر جلوگیری کنه. تقریبا همه فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران برای گرفتن پروانه اشتغالشون مجبورن آزمون نظام مهندسی رو بگذرونن و خیلیا هم برای ارتقا پایشون مجبورن چند بار دیگه امتحان بدن و توی همه این امتحانا، چه نظارت و چه محاسبات و حتی آزمون اجرا بحث بارگذاری هست و بحث ترکیبات بارگذاری از قسمتهای مهم مبحث 6 و سازه های فولادی به شمار میره. ضمن اینکه توی کار محاسبات حتما با این موارد مواجه میشی. بنا بر این یکی از برنامه های پر کاربرد رشته مهندسی عمران به حساب میاد.
* دیگه؟
ترکیبات بارگذاری مبحث دهم ارجاع شده به مبحث ششم. این برنامه حالات مختلف بارگذاری از جمله مثبت و منفی بودن احتمالی بارگذاری رو در نظر میگیره و بحرانیترین حالت رو مشخص میکنه. ضمنا از اونجایی که آیین نامه مبحث 6 از سال 1392 تغییر عمده ای کرده، استفاده از این برنامه میتونه کمک بزرگی در جلوگیری از اشتباه داوطلبان امتحانات نظام مهندسی و دانشگاهی باشه. این برنامه با نام TarkiFul در ماشین حساب نامگذاری شده است. Tarki که مروبط میشه به ترکیبات بارگذاری، Ful هم مربوط میشه به سازه های فولادی. از اونجایی که مبحث ششم مقررات ملی به تازگی تجدید ویرایش شده، بررسی این مثال برای درک بهتر ضوابط مربوط به ترکیب بارهای حالتهای حدی نهایی در طراحی ساختمانهای بتن آرمه خواهد داشت. بنابراین کسانی که برنامه رو هم ندارن، میتونن با بررسی این مثال از نکات ذکر شده در آن بهرهمند بشن.
- قبلی
- بعدی >>
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/irancalc/public_html/templates/yoo_balance/html/config.php on line 13
- قبلی
- بعدی >>