ارائه کننده نرم افزارهای ماشین حساب های مهندسی
موقع خرید ماشین حساب مهندسی یه جورایی ترس آدم رو بر میداره. چون با سوالای زیادی رو به رو هستیم که جوابشو نمیدونیم. سوالایی مثل: آیا این ماشین حساب میتونه نیازمو برآورده کنه؟ کیفیتش خوبه؟ کار کردن باهاش راحته؟ قیمتش مناسبه؟ چن سال دیگه هم به دردم میخوره یا باید دوباره بیام ماشین حساب بخرم؟ از طرفی هم گزینه های زیادی پیش رومونه که انتخاب کردن رو برامون مشکل میکنه.
این راهنما کمک میکنه که توی انتخاب و خرید ماشین حساب مهندسی راحت تر باشی و بهت پیشنهاداتی میکنه که بهترین گزینه رو انتخاب کنی. علاوه بر اینکه کاربردهای مختلف ماشین حساب مهندسی رو بهت معرفی میکنه، تفاوت های اساسی ماشین حساب های مهندسی مختلف رو هم بیان میکنه تا موقع خرید مد نظرشون قرار بدی.
پنج تا از بزرگترین و معروف ترین شرکت های تولید کننده ماشین حساب های مهندسی عبارتند از شرکت کاسیو (Casio)، شارپ (Sharp)، تگزاس (Texas Instruments = TI)، اچ پی (Hewlett - Packard = HP) و کانن (Canon). هر کدوم از این شرکت ها (و صد البته شرکت های دیگه به خصوص شرکت های چینی) چندین محصول مختلف با قدرت های مختلف به بازار ارائه میدن که انتخاب از بین این همه ماشین حساب رو برای خریدار مشکل میکنه.
مهمترین و اساسی ترین سوالی که خریدار باید به اون جواب بده اینه که این ماشین حسابی که میخواد بخره چه کاربری ای داره؟
برای مدت ها از چرتکه برای انجام محاسبات استفاده میشده. پس از اختراع میکرو چیپ ها (microchip) و تکنولوژی کامپیوترهای اولیه، تجهیزاتی مثل ماشین حساب کم کم جای چرتکه ها رو گرفتن. از اون موقع بود که محاسبات پیچیده ریاضی و جمع و ضرب های طولانی دیگه نیازی به کاغذ و قلم نداشت و میشد با یک ماشین حساب و فشار چنتا دکمه اونها رو انجام داد. با پیشرفت صنعت کامپیوتر، توابع پیچیده تری برای ماشین حسابها تعریف شد که توی سریعتر کردن انجام محاسبات تاثیر زیادی داشت. دیگه ماشین حسابها میتونستن محاسبات پیچیده ریاضی مثل حساب دیفرانسیل و انتگرال، محاسبات مثلثاتی، لگاریتمی، و توابع نمایی رو به انجام برسونن. دیگه ماشین حساب های مهندسی میتونستن محاسبات خودشون رو بر مبناهای مختلفی مثل دو دویی (binary)، ده دهی (hexadecimal) و حتی هشت هشتی (octal) انجام بدن. اونا حتی اعداد ثابت پر کاربرد رو هم (مثل عدد پی و نپر و ...) توی خودشون ذخیره کردن تا کار با اونا روز به روز راحت تر بشه.
امروزه دیگه ماشین حساب هم مثل کاغذ و قلم برای دانش آموزان دبیرستانی و مقاطع بالاتر، لازم و ضروریه. اگه ماشین برای دانش آموزا ضروری باشه دیگه برای دانشجوها به خصوص دانشجوهای رشته مهندسی حیاتی به شمار میاد و میشه گفت بدون اونا نمیشه کار کرد. البته خریدار باید همیشه نیازهای خودش رو بسنجه و بر اساس اون دنبال بهترین گزینه باشه. البته تجربه نشون داده که بهتره فقط نیازهای حال حاضر خودمون رو در نظر نگیریم. مثلا اگه دانشجوی ترم دوم هستیم یه سوالی از دانشجوهای ترم هشتم بپرسیم که در آینده با چه مسائلی رو به رو میشیم و آیا با ماشین حسابی که فلان امکانات رو داره میتونیم اون مسائل رو حل کنیم؟ مثلا من خودم تا دانشگاه از همین ماشین حسابای معمولی استفاده میکردم. وقتی رفتم دانشگاه دیگه وقتش بود یه ماشین حساب مهندسی بگیرم که حداقل کلاس مهندس داشته باشه!!! یکی دو تا سوال از دوستام کردم که چی خوبه هر کی یه چیزی میگفت. تا اینکه رفتم بازار و بالاخره با نظر خریدار یه ماشین حساب کاسیو 4800 خریدم. ماشین حساب خوش دست و سبک و راحت و سریعی بود. تا ترم 4 یا پنج خیلیم ازش راضی بودم تا اینکه به مسائلی برخوردم که نیاز به محاسبات ماتریسی داشت. متاسفانه این ماشین حساب نمیتونست این محاسبات رو انجام بده و من مجبور شدم برم یه ماشین حساب پیشرفته تر بگیرم و در واقع دو بار هزینه کردم! البته اون موقع دیگه مجبور شدم از افراد بیشتری سوال کنم و نهایتا رفتم ماشین حساب کلاسپد گرفتم. وقتی کار کردن با اون ماشین حساب رو یاد گرفتم فهمیدم که ماشین حسابای قبلی که باهاشون کار میکردم اسباب بازی ای بیشتر نبودن! حالا بماند که چقدر نمره مفت از دست دادم!
ماشین حساب های علمی در محیط های آکادمیک، علوم مهندسی و ریاضی، علوم فیزیک و نجوم، طراحی های مهندسی، معماری، برنامه ریزی پروژه های عملی کاربرد زیادی دارن. در واقع افراد شاغل در زمینه های مختلف کاری، دنبال ماشین حسابی هستن که بتونه نیازهای محاسباتیشون رو به سرعت و به راحتی انجام بده. به عنوان مثال، کسایی که باید محاسبات مربوط به کارهای حساب داری مثل دریافت ها و پرداخت ها، محاسبه سود سالانه شرکت و سایر امور تجاری شرکت رو انجام بدن به دنبال ماشین حسابی هستن که نه تنها اعداد رو بزرگتر نشون بده، بلکه کلیدهای بزرگتری هم داشته باشه که سرعت وارد کردن اعداد رو بالاتر ببره، از طرفی کیفیت کیبرد ماشین حساب هم خوب باشه که توی سرعت کار تاثیر زیادی داره. پس اینجور افراد به دنبال ماشین حساب هایی هستن که به طور خاص برای امور حسابداری طراحی شده باشن. این نکته رو هم باید گفت که، کسانی که ماشین حساب رو برای امور تجاری استفاده میکنن باید چندین برند مختلف رو به صورت آزمایشی امتحان کنن و در نهایت بهترین ماشین حساب رو برای کارشون در نظر بگیرن.
همیشه فاکتور قیمت یکی از مهمترین عوامل انتخاب ماشین حساب به حساب میاد. یک ضرب المثل هست که میگه هیچ گرونی ای بی حکمت نیست و هیچ ارزونی ای بی دلیل نیست. اما آیا این ضرب المثل به ما میگه که بریم گرونترین ماشین حساب موجود در بازار رو انتخاب کنیم؟! حتما اینجور نیست. اگه بهترین ماشین حساب رو خریداری کرده باشی ولی از یکچهارم امکاناتاش استفاده بکنی همونقدر نتیجه میگیری که یک نفر دیگه یک ماشین حساب ارزونتر (شاید خیلی کمتر از یکچهارم قیمت ماشین حساب تو) خریده باشه و از همه امکاناتش استفاده میکنه. بنا بر این شناخت نیاز یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب ماشین حساب به شمار میاد که تاثیر مستقیمی روی قیمت ماشین حساب انتخابیت میتونه داشته باشه. اما میتونی مطمئن باشی که توی ماشین حساب گرونتر سعی شده روند تعریف مسئله در ماشین حساب ساده تر باشه تا کاربر راحت تر بتونه جواب رو از ماشین حساب بگیره. بنا بر این اگه قیمت برات زیاد مهم نیست و بین دو تا گزینه گیر کردی، میتونی با اطمینان بیشتر اونی رو که گرونتره انتخاب کنی.
مهمترین چیز بعد از خرید ماشین حساب، یادگیری کامل نحوه استفاده از ماشین حساب علمی هست. شما اگه بهترین ماشین حساب رو هم خریداری کرده باشی ولی نتونی باهاش کار کنی و از امکاناتی که اون برای شما فراهم کرده استفاده کنی درست مثل اینه که پولت رو دور انداخته باشی. پس اولین کاری که بعد از خرید ماشین حساب انجام میدی اینه که راهنمای ماشین حسابت رو یه دور کامل بخونی و یاد بگیری که چجوری میتونی نیازت رو با این ماشین حساب برآورده کنی.
1- اول ببین چه نیازهایی داری و چه نیازهایی در آینده پیدا میکنی. با افراد با تجربه هم مشورت کن، به خصوص اونایی که توی رشته خودت بودن.
2- از بین کاتالوگ ماشین حساب ها یا توی اینترنت خصوصیات ماشین حساب هایی که نیازت رو برآورده میکنن در بیار.
3- از توی اینترنت قیمت تقریبی ماشین حساب رو بدست بیار و ببین خرید اینترتی هم میتونی داشته باشی و با چه قیمتی؟
4- چنتا گزینه رو انتخاب کن.
5- به بازار برو و از چنتا فروشنده در مورد اون گزینه ها بپرس و همینطور نظرشون رو در مورد گزینه های پیشنهادی خودشون هم بپرس (زیاد رو حرفاشون حساب باز نکن فقط به عنوان آلترناتیو در نظر بگیرشون چون متاسفانه بعض از فروشنده ها ...!)
6- تصمیمت رو بگیر که از فروشگاه بخری یا از اینترنت. اگه قیمتا زیاد تفاوت نمیکنه از فروشگاه بخر اما اگه فروشگاه اینترنتی مطمئن هست، از هر کدوم که ارزونتره بخر.
1- اول ببین چه نیازهایی داری و چه نیازهایی در آینده پیدا میکنی. با افراد با تجربه هم مشورت کن، به خصوص اونایی که توی رشته خودت بودن.
2- بهترین گزینه (احتمالا گرونترین هم هست) رو انتخاب کن.
3- به بازار برو و ماشین حسابت رو بخر.
گزینه های زیادی پیش روی خریدارا قرار داره که همین باعث سر در گمی اونها میشه. این راهنما سعی کرد نشون بده که خریدار بایستی ابتدا نیازهای حال حاضر و آینده خودشو رو به خوبی بشناسه و بر اساس اون نیازها به دنبال بهترین گزینه ماشین حساب علمی باشه. همیشه مشورت کردن با افراد با تجربه میتونه توی این مرحله کمک کننده باشه. سعی کن متناسب با نیازت هزینه کنی ولی اگه هزینه برات مهم نیست معمولا گرونترین گزینه، بهترین گزینه است. سعی کن کار با ماشین حسابت رو یاد بگیری تا تزتمام امکانات ماشین حسابت استفاده کنی.
منبع:
جزوات کلاس های آموزشی کار با ماشین حساب کلاسپد
Scientific Calculator Buying Guide: www.ebay.com
دیدگاهها
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا