
ارائه کننده نرم افزارهای ماشین حساب های مهندسی
بسیاری از دوستان در محاسبات خودشون با درجه و دقیقه و ثانیه سر و کار دارن و بعضا با ما تماس میگیرن و نحوه تبدیل قسمت اعشار درجه به دقیقه و ثانیه رو از ما میپرسن. البته کسایی که توی کلاسای آموزشی ماشین حساب کلاسپد (ClassPad) ما شرکت کنن این موارد رو اونجا بهشون آموزش میدیم ولی صرفا جهت آموزش به مخاطبان سایتمون این مقاله آموزشی رو ارائه میکنیم. ضمنا این موضوع رو میتونین توی جلسه دوم فیلم آموزشی کار با ماشین حساب مهندسی کلاسپد (ClassPad) به همراه خیلی نکات کاربردی دیگه آموزش ببینین.
برای تبدیلات درجه با اعشار به درجه و دقیقه و ثانیه در ماشین حساب کلاسپد (ClassPad)، 3 راه مختلف وجود داره که اینجا ساده ترین راهش رو آموزش میدیم. از تئوری چگونگی تبدیل و محاسبات که صرف نظر کنیم، ماشین حساب کلاسپد (ClassPad) به راحتی این امکان رو برامون فراهم میکنه که با ذکر مثال به اون میپردازیم. فرض کنین که میخوایم 28.0465 درجه رو به صورت درجه و دقیقه و ثانیه تبدیل کنیم. برای این کار مثل زیر عمل میکنیم.
ابتدا تنظیمات کلی ماشین حساب رو روی درجه تنظیم میکنیم و سایر تنظیمات رو هم بر حسب سلیقمون ست میکنیم که به آموزش تنظیم فرمت ورودی/خروجی ماشین حساب کلاسپد (ClassPad) مراجعه کنین.
از منوی interactive\Transformation گزینه toDMS رو انتخاب کنین:
برای اینکه بدونین دارین چی کار میکنین to که میدونین یعنی چی؟! یعنی "به". D مخفف Degree هستش که میشه درجه، M مخفف Minute هستش که میشه دقیقه و S هم مخفف Second هستش که میشه ثانیه. در کل یعنی میخواین یه عددی رو به درجه و دقیقه و ثانیه تبدیل کنین. به همین راحتی. حالا کافیه توی کادری که پیدا میشه اون عددتون رو وارد کنین و OK رو بزنین:
اینم جواب شما که میشه 28 درجه و 2 دقیقه و 47.4 ثانیه.
حالا اگه درجه و دقیقه و ثانیه رو داشته باشیم و بخوایم تبدیلش کنیم به یک عدد اعشاری متداول به صورت زیر عمل میکنیم:
از منوی interactive\Transformation گزینه dms رو انتخاب کنین:
مثل قبل d مخفف degree هستش که میشه درجه، m مخفف minute هستش که میشه دقیقه و s هم مخفف second هستش که میشه ثانیه. در کل یعنی زاویه رو به صورت درجه و دقیقه و ثانیه دارین و میخواین یه عدد متداول اعشاری بدست بیارین. به همین راحتی.
حالا کافیه توی کادری که پیدا میشه اون مقادیر مربوط به هر قسمت رو پر کنین و OK رو بزنین. فرض کنین میخوایم همون جواب قبلیمون رو به صورت عدد اعشاری دربیاریم:
اینم جواب شما که میشه همون عدد اعشاری اولیمون!
امیدوارم به دردتون خورده باشه. بسیاری از این نکات کاربردی در کلاسهای آموزشی ماشین حساب مهندسی شرکت ایران ماشین حساب آموزش داده میشه که میتونین در صورت تمایل توی این کلاسها شرکت کنین و یا فیلم آموزشی اون رو تهیه کنین و از مطالب مفیدش بهره مند بشین.
بازم آرزوی موفقیت داریم براتون
دیدگاهها
خيلى کمک کرد
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا